Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Afronden van twee lerarenopleidingen

Afronden van twee lerarenopleidingen

Toen ik in 2012 bezig was met de lerarenopleiding Frans merkte ik dat veel studenten hun studie al in het eerste jaar beëindigden. Ook tijdens mijn lerarenopleiding Duits sprak ik twee (oudere) studenten, van wie de studie werd stopgezet, omdat ze niet voldeden aan de normen van de opleidingen, namelijk een minimaal aantal studiepunten binnen een bepaalde tijd halen. En dat vind ik erg jammer, zeker in een tijd van een enorm lerarentekort. Hoewel ik dat probleem in het eerste studiejaar niet had, duurde het afstuderen bij mij wel wat langer. Er zijn momenten waarin ik twijfelde over de mogelijkheid om de studie af te ronden. Gelukkig ben ik iemand die veel dingen uitprobeert in de hoop dat iets gaat helpen. Ik ging dus op zoek naar manieren om mezelf verder te helpen. Het eerste wat ik deed, was het lezen van het boek: “Je ongekende vermogens, Neuro linguïstisch programmeren” en het doen van de oefeningen uit dat boek. Daardoor werd ik nieuwsgierig en wilde ik iets meer weten over NLP. Ik bestudeerde NLP tijdens trainingen en ik kwam tot de ontdekking dat veel van mijn problemen vooral iets te maken hadden met de manier waarop ik ze voor mezelf representeerde. Als je bijvoorbeeld overtuigd bent, dat je iets (realistisch) kan, dan is de kans heel groot dat dit je ook gaat lukken, zoals men zegt: “Waar een wil is, is een weg”. En dat is zeker waar.

NLP biedt verschillende tools en technieken aan om positief over dingen te denken. Elementen van NLP die mij geholpen hebben, om mijn studies af te ronden, zijn het stellen van duidelijke doelen, het plaatsen van die doelen op mijn tijdlijn, zodat het bewuste samenwerkt met het onbewuste om de doelen te bereiken.

In juni 2017 heb ik mijn lerarenopleiding Frans behaald en twee jaar daarna (in augustus 2019) de lerarenopleiding Duits. Ik twijfel of ik die twee opleidingen had behaald, als ik niet gebruik had gemaakt van bovengenoemde inzichten, tools en technieken. Een ander hoogtepunt om onder andere de lerarenopleiding te behalen, is het toepassen van “Law of Attraction” in combinatie met NLP.

Ik weet dat veel leerlingen en studenten hun opleidingen zonder diploma verlaten. Dat is zonde van de tijd, energie en geld. Met mijn coaching wil ik hier verandering in brengen, zodat mensen betere carrière kansen krijgen. Dat is immers een van de belangrijkste voorwaarden van geluk. En hier wil ik mijn bijdrage in leveren. Ik gun iedereen een succesvolle carrière en geluk in het leven.

 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren